ieksdurvju furnitura

Furnitūra Jūsu durvīm

Durvis - funkcionāls un estētisks interjera elements. Mūsdienīgas durvis tiek ražotas jebkurai gaumei un finansiālajām iespējām. Katrs cilvēks, kurš veicis remontu savā mājā ir saskaries ar jautājumu kādas durvis un kādu durvju furnitūru izvēlēties. Šajā posmā ir ļoti svarīgi izvēlēties atbilstošu un piemērotu durvju furnitūru, lai vēlāk durvis funkcionētu bez problēmām ilgu laiku, jo vēlāk būs grūtāk izlabot kļūdas.

Durvju furnitūra ir ļoti plašs elementu klāsts, kurā vispirms ir attiecināmi tādi, ka durvju eņģes, durvju rokturis, durvju slēdzene, uzlika slēdzenei, blīvējums. Visas šīs detaļas ir pamats durvju funkcionēšanai. Bet katrai atsevišķi ir sava tehniskā nozīme.

Durvju eņģes - vēršanas mehānisms, kas nodrošina durvju kustību. Tām ir jābūt atbilstošām durvju svaram, kā arī ar ilglaicīgu darbības resursu un ar izslēgtu iespēju patstāvīgi vērties veļā. Vēl viens nozīmīgs radītājs būtu tas, kā ar laiku nerastos papildus nepatīkamas skaņas, atverot vai aizverot durvis.

Durvju rokturis - durvju vēršanas palīgmehānisms, kas nodrošina iespēju atvērt vai aizvērt durvis. Šeit vairāk ir jāskatās uz ārējo izskatu, t.i. dizainu un arī ergonomiku, lai tā būtu ērta, un patīkama pieskaroties.

Durvju slēdzene - durvju drošības mehānisms, kas nodrošina durvju aizvēršanu. Slēdzeni jāizvēlas, skatoties, kādas funkcijas pildīs konkrētās durvis. Slēdzene var būt parastā bez atslēgas un aizbīdņa, tad tā nodrošinās parastu durvju vēršanu, jā ar serdeni un atslēgu, tad būs iespēja aizslēgt durvis ar atslēgu, un variants ar aizbīdni ļaus aizslēgt durvis no vienas puses t.i. telpas iekšpuses.

Uzlika slēdzenei - tā ir nosedzošā detaļa, kas dekorē slēdzenes serdenes vai aizbīdņa caurumu. Uzlikas parasti ir vienotā stilā ar rokturiem, bet gadījumā ja dizaina projekts paredz savādāk, tad ir iespēja izēvelēties gandrīz jebkuru uzliku no viena ražotāja.

Blīvējums - gumija ar skaņas izolācijas īpašībām. Atrodoties starp durvju vērtni un kārbu, tādejādi nodrošinot skaņas ne caurlaidību telpā un durvju amortizāciju. Durvju blīvējums var būt dažāds pēc izmēriem, biezuma un krāsas. Katram durvīm ir paredzēts konkrēts blīvējums.

Iepriekš ir izskatīti durvju pamata furnitūras tehniskie aspekti. Taču furnitūrai ir arī estētiskā nozīme, jo tieši redzamā durvju furnitūra izceļ un pasvītro ne tikai durvju dizaina īpatnības, bet arī telpas interjeru kopumā. Mūsdienu ražotāji kopa ar izstrādes dizaineriem ir labi padomājuši par to, lai mums ar Jums būtu liela kvalitatīvās durvju furnitūras izvēle!

Atpakaļ uz emuāru