alt="ārdurvis dzīvoklīm, ieejas durvis"

Iekšdurvju veidi, kas jāņem vērā, izvēloties?

 Dzīvojamā platība ir ne tikai telpas, bet arī mājas. Un mājas ir mājīgums un komforts. Viena no svarīgām šī komforta sastāvdaļām ir interjers, kurā iekšdurvis atrodas tālu no pēdējās vietas. Un kā lai izvēlēties īstās?

    Durvis ir dažāda veida un atšķiras ar ļoti daudz parametriem:

    pēc konstrukcijas:

    - panēļu tipa durvis;

    - izjaucamās durvis;

    - ar dekoratīviem elementiem utt.

    pēc materiāliem:

    - masīvkoka durvis;

    - finierētas durvis;

    - ekfinierējuma durvis;

    - citi pārklājuma veidi - PVC, lamināts utt.

    pēc krāsām:

    - dabīgā koka krāsas (osis, ozols, valrieksts, dižskābardis, ciedrs utt.);

    - balināta koksne;

    - krāsotas durvis - dažādas krāsās.

    Izvēloties iekšdurvis, ir svarīgi izvēlēties pareizo furnitūru mājas interjeram - slēdzenes, durvju rokturus, eņģes utt.

    Izvēloties durvju materiālu un dizainu, jāņem vērā, kādās telpās, ar kādiem nosacījumiem tiks uzstādītas durvis,  kādā stilā viss interjers ir noformēts kopumā. Tas jāņem vērā arī izvēloties krāsu durvīm un furnitūrai, jo tas ir svarīgi, lai radītu vispārēju un harmonisku mājokļa izskatu. Arī durvju faktūra var atšķirties, var izvēlēties gan durvis ar dabīgā koka imitācijas faktūru, gan pilnīgi gludas.

    Jebkuram interjera stilam var atrast durvis no jebkura materiāla, piemēram, greznam izskatam var izmantot papildus dekoratīvos elementus: grīdlistes tādās pašas krāsās un tekstūrās, perforētas apmales, karnīzes, rozetes un cokolus. Minimālisma cienītājiem var izvēlēties vienkāršas plakanas apmales, kas atbilst durvju krāsai, vai pat izvēlēties tā saucamās "slēptās durvis", kuru rāmja konstrukcija ir paslēpta pašās sienās un tiek izmantotas sleptās eņģes.

    Durvju uzstādīšanai labāk vērsties pie kvalificētiem speciālistiem, jo tas nav vieglākais process, un tas prasa filigrānu darbu ar detaļām un rūpīgu iegremdēšanu sienās, lai iegūtu izcilu izskatu.

    Gadās arī tā, ka dažās sērijveida dzīvokļos ir nianses, kas jāņem vērā, izvēloties durvis - nestandarta durvju aiļu izmēri, būvniecības laikā uzstādītas metāla kārbas utt. Bieži vien šādos gadījumos nav iepspējams uzstādit standarta durvis un ir jāpasūta atsevišķi no ražošanas, kas parasti palielina izmaksas un termiņu.

    Mūsu eksperti piedāvā plašu sagatavošanas un uzstādīšanas darbu klāstu, pateicoties tam, piedāvājam izveidot ideālas durvis, kas atbilst visiem tehniskiem parametriem, kā arī pielāgot kādu no mūsu standarta durvīm  nepieciešamajiem parametriem, un atrast labākus un izdevīgākus risinājumus!

Atpakaļ uz emuāru