alt="sleptas durvis, iekšdurvis, durvis"

Minimālisma cienītājiem – “sleptās durvis”

Mūsdienās ražošanas tehnoloģiskā attīstība ļauj veidot neparastas bet ļoti funkcionālās lietas!

Diezgan intensīvi uzņem savu popularitāti tā saucamās “slēptas” durvis. Tādas durvis bieži izmanto dizaineri dažāda stila interjeros, jo slēptas durvis ir pilnīgi gatavas dažāda veida apdarei, piemēram, krāsošanai vai aplīmēšanai ar tapetēm, kas savukārt sniedz daudz interesantu iespēju interjera dizaina realizēšanai.

Kas atšķir slēptas durvis no parastajām?

Slēptām durvīm ir speciāla konstrukcija, tām ir slēptas montāžas kārba, kura tiek montēta tieši iekšā sienā un pēc tam tiek paslēpta ar apdares materiāliem. Kārbas alumīnija konstrukcijai ir liela priekšrocība - pilnīga noturība pret mitruma un temperatūras līmeņa izmaiņām telpās, turpmāk kārba nedeformēsies apdares laikā.

Durvis tiek stiprinātas ar speciālām slēptām eņģēm, tās nav redzamas, kad durvis ir aizvērtās. Eņģes ir klusas un neveido papildus troksni.

Parasti slēptas durvīs izmanto magnētiskās slēdzenes, kas savukārt ir ļoti ērti un funkcionāli. Tāpat kā eņģes, slēdzenes ir klusas.

Rokturus var izmantot gan parastos klasiskos, gan speciālus slēptus rokturus. Slēptie rokturi tiek montēti vērtnē, un aizķerei ir tikai jāpiespiež kvadrāts.

Kad slēptas durvis tiek apdarinātas tajā pašā tonī, kā sienas telpā, tad uz durvju esamību norāda tikai rokturis un līnija ap vērtni, jo konstrukcija ļauj uzstādīt durvis, neizmantojot apmales.

Taču ir savas nianses, kuras nepieciešams iepriekš pārdomāt. Dotās durvis tiek montētas ar slēptas montāžas kārbu, ir nepieciešams iepriekš precīzi un skaidri ieplānot durvju aiļu izmērus.

Otrā svarīga nianse - durvju vēršanas puse uz sevi vai no sevis. Slēptām durvīm atkarībā no vēršanas puses atšķiras konstrukcija. 

Atpakaļ uz emuāru